Afla motivele pentru care multi tineri renunta la ideile lor de afaceri!

Foarte multi tineri dornici de libertate si de munca pe cont propriu gandesc zi si noapte tot felul de idei de afaceri. Unele dintre acestea sunt foarte bune si au sanse mari sa aduca profituri uriase.

In ciuda acestui fapt, se intampla adesea ca acestea sa nu se materializeze. Multi dintre tinerii cu planuri mari de viitor se izbesc de anumite bariere, care ii fac sa se opreasca in loc din punct de vedere profesional. Este foarte important sa afli care sunt motivele pentru care unele idei de business cu potential nu se mai concretizeaza niciodata.

Iata care sunt motivele pentru care unii tineri nu pornesc pe drumul afacerilor:

Distribuie prietenilor
  • Finantele

In momentul in care te hotarasti sa deschizi o firma, ai nevoie de finante. In primul rand, trebuie sa gasesti un spatiu pe care sa-l inchiriezi, dupa care sa cumperi marfa pe care doresti s-o pui la vanzare. Toate aceste lucruri costa. Prin urmare, daca nu dispui de o suma destul de mare de bani, este foarte greu sa debutezi in orice industrie.

Cu toate acestea, nu trebuie sa renunti la ideea ta, ci poti lua in considerare un imprumut bancar. Totusi, trebuie sa fii sigur ca afacerea poate aduce profit, pentru a reusi sa inapoiezi suma imprumutata.

Afla motivele pentru care multi tineri renunta la ideile lor de afaceri 2

  • Neincrederea

Exista multe cazuri in care parintii nu sunt de acord cu decizia copilului de a deschide o firma proprie. Acest lucru este cauzat de frica de necunoscut si de esec. Lipsa de incredere si de suport din partea familiei poate conduce la abandonarea planului de afaceri. 

Este foarte important ca parintii sa inteleaga si sa accepte alegerile copiilor si sa incerce sa fie alaturi de ei, pentru ca acestia sa fie ambitiosi si sa reuseasca ce isi propun. 

In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, nu trebuie sa tii cont de parerile celor din jur, ci sa faci doar ceea ce simti si sa ignori eventualele critici. Pana la urma, daca nu risti, nu castigi. Fii curajos si da-ti toata silinta ca afacerea ta sa fie una de succes. 

 

  • Lipsa de cunostinte

Este clar ca un afacerist cu experienta stie mult mai multe despre acest domeniu si poate sa puna o afacere pe picioare intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, nu trebuie sa te lasi influentat de acest lucru. 

Incearca sa citesti carti de specialitate, sa iei legatura cu oameni din industrie si sa preiei informatiile utile, care te-ar putea ajuta in acest sens. De exemplu, trebuie sa retii faptul ca marketing-ul si gazduirea prestashop sunt vitale pentru o afacere online. Trebuie sa pui pe primul loc aceste aspecte daca te gandesti sa deschizi un site din care sa te intretii. Pe langa acestea, sunt multe alte date pe care este stringent sa le cunosti, mai ales daca iti doresti sa faci profit.

In cele din urma, trebuie sa stii ca toate lumea a inceput de la 0. Nimeni nu s-a nascut invatat si toti marii afaceristi au esuat, au incercat din nou si, pana la urma, au reusit. Drumul spre o afacere de succes este anevoios, insa merita sa incerci.

Sursa foto: Unsplash.com