• Home
  • Știri
  • Agenția Internațională de Integritate a Tenisului ar putea avea noi probe la dosar în cazul de dopaj al Simonei Halep

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului ar putea avea noi probe la dosar în cazul de dopaj al Simonei Halep

halep 4 1

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului ar putea avea noi probe în cazul Simonei Halep. „Probabil că are alte probe depuse la dosarul Simonei”, confirmă șefa agenției române antidoping complexitatea crescută a procesului în care Simona Halep este acuzată de dopaj.

Motivele pentru termenul recomandat de 6 luni pentru finalizarea procesului de dopaj al lui Halep au fost puse la dispoziția Agenției Mondiale Anti-Doping de panelul de trei arbitri ai tribunalului independent londonez Sport Resolutions.

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp”, a spus Gabriela Andreiașu, director general Agenția Națională Anti-Doping (ANAD), potrivit stiri.tvr.ro.

Cazul Simonei este unul foarte complex, iar implicațiile actualizate fac ca procesul să sufere amânări și termene modificate: „Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri din ceea ce declara martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecata se poate ajunge la un termen mai lung.”

Legea anti-doping precizează că o substanță nespecifică cum este Roxadustat, identificat în proba biologică a lui Halep, se consideră că a fost luată cu intenție, iar alt tip de experți și specialiști sunt solicitați să emită păreri științifice raportat la noile probe adăugate la dosarul Simonei

Gabriela Andreiașu, director general Agenția Anti-Doping ANAD: „Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și. evident, la concentrația identificată în probă.”

Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open în 2022, când românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Jucătoarea noastră a negat de la bun început că ar fi utilizat conştient vreodată o substanţă interzisă.

Parteneri