Ai visat mereu să-ți deschizi un supermarket? Iată ce nu ți-a spus nimeni că trebuie să iei în calcul!
Încă din copilărie, fiecare își conturează în minte jobul ideal. Foarte puțini sunt cei care îl urmează, însă, pentru că, între timp, intervin multe alte lucruri care te formează ca adult. Există, totuși și persoane care se dedică total visului lor odată ce l-au stabilit.
Poate ai visat mereu să-ți deschizi propriul supermarket sau, oricum, gândul ți-a surâs destul de mult. Ei bine, specialiștii spun că aceasta idee de business este una dintre cele mai profitabile. Cu toate acestea, pentru a o pune în practică, trebuie să treci de o mulțime de încercări. De aceea, dacă vrei să-ți transformi visul în realitate, dar eziți pentru că nu știi ce pași trebuie urmați, atunci citește în continuare pentru a afla mai multe!
Iată ce trebuie să iei în considerare dacă vrei să îți deschizi propriul supermarket!
Planifică totul în detaliu înainte
Ținând cont de faptul că un supermarket reprezintă o investiție serioasă, trebuie să știi exact ce pași trebuie să urmezi. Planificarea ar trebui divizată în mai multe secțiuni: analize primare, considerarea concurenței, disponibilitatea fondurilor și fezabilitatea proiectului.
Apoi, urmează organizarea chestiunilor concrete, principale: zona în care urmează să îl construiești, dimensiunea, angajații și salariile lor, parteneri de afaceri, marketingul, departamentul de account și producătorii. După ce ai schema bine structurată, te poți gândi și la alte detalii, precum numele supermarketului tău.
Actele pot fi o bătaie de cap
Înainte să îți poți deschide supermarketul, ai nevoie de o mulțime de aprobări. De aceea, este bine să te informezi bine înainte, întrucât va dura ceva până când le vei putea obține pe toate. În primul rând, trebuie să te înregistrezi ca firmă, pentru a putea plăti toate taxele necesare. Apoi, ai nevoie de un cont la bancă. Clienții tăi nu vor plăti mereu cash, de aceea trebuie să deschizi un cont în care să se poată vira sumele achitate cu cardul.
Nu uita nici de licențe. Îți trebuie una de distribuitor și un certificat de vânzare. Bineînțeles, trebuie să respecți și toate reglementările privind distribuirea alimentelor. Pentru toate acestea, consultă site-urile instituțiilor oficiale și asigură-te că ești la curent cu toate noutățile.
Pot apărea și multe situații neprevăzute
Chiar de când îți planifici afacerea, trebuie să iei în calcul și situațiile neprevăzute. Un exemplu extrem de grăitor este chiar contextul actual creat de pandemie. Nu știi ce și când te poate lovi, de aceea, asigură-te că ești cât mai bine pus la punct dinainte. Află mai multe despre asigurările pentru afaceri și nu ezita să nu apelezi la acest tip de servicii. De multe ori, te pot scăpa din încurcătură!
Însă există și evenimente neașteptate minore, la care probabil nu te-ai gândit înainte. Ce ai face, de exemplu, dacă roțile cărucioarelor se defectează și cad? Mulți clienți fac cumpărături substanțiale, de aceea, nu îi poți obliga să folosească doar coșurile de mână. Aceasta ar însemna și pentru tine o pierdere, pentru că ar achiziționa mai puțin. Așadar, informează-te dinainte ce firme vând astfel de produse și comandă de pe site stocuri suficiente în caz de urgență!
A deschide un supermarket poate fi o idee bună și un proiect extrem de incitant de planificat. Cu toate acestea, el necesită și foarte multă muncă. Totul trebuie să fie organizat impecabil, pentru că produsele vândute de tine devin, apoi, o parte importantă din viețile altor oameni. De aceea, ele trebuie să fie mereu de cea mai bună calitate. Așadar, dacă munca nu te sperie și ești gata pentru o provocare, atunci treci la treabă!
Sursa foto: Unsplash.com