ALARMĂ! Boala „gaming disorder” (dependența de jocuri), inclusă de OMS  pe lista afecțiunilor mintale

Dependenţa de jocuri video a fost inclusă în mod oficial pe lista afecţiunilor mintale de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, confort stiriletvr.ro. Trageria este legată și de numărul mare de copii și tineri care prezintă deja simptomele acestei boli vecine demenței. Boala a fost numită „gaming disorder” şi se află în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu cea de jocuri de noroc.boală 300x158 2

Cei care suferă de o astfel de afecțiune neglijeaza aspecte importante ale vieții, inclusiv igiena, hrana și somnul. Au fost descrise numeroase cazuri de jucători care erau incapabili să se desprindă de computerele, smartphone-urile şi consolele de jocuri video.În România a fost înregistrat cazul unui copil de 9 ani care și-a înjunghiat mortal bunica pentru că a încercat să-i limiteze timpul petrecut în fața ecranului cu jocuri.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă obişnuiesc să se joace cu jocuri video, însă gaming disorder afectează deocamdată o minoritate. OMS trage practic un semnal de alarmă pentru declanșarea unor acțiuni  preventive care țin de responsabilitățile  familiei, dar și de cele ale societății.

Distribuie prietenilor

C. Zamfir, AMPress