Ultimate magazine theme for WordPress.

ALARMĂ! Boala „gaming disorder” (dependența de jocuri), inclusă de OMS  pe lista afecțiunilor mintale

0 483

Dependenţa de jocuri video a fost inclusă în mod oficial pe lista afecţiunilor mintale de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, confort stiriletvr.ro. Trageria este legată și de numărul mare de copii și tineri care prezintă deja simptomele acestei boli vecine demenței. Boala a fost numită „gaming disorder” şi se află în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu cea de jocuri de noroc.

Cei care suferă de o astfel de afecțiune neglijeaza aspecte importante ale vieții, inclusiv igiena, hrana și somnul. Au fost descrise numeroase cazuri de jucători care erau incapabili să se desprindă de computerele, smartphone-urile şi consolele de jocuri video.În România a fost înregistrat cazul unui copil de 9 ani care și-a înjunghiat mortal bunica pentru că a încercat să-i limiteze timpul petrecut în fața ecranului cu jocuri.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă obişnuiesc să se joace cu jocuri video, însă gaming disorder afectează deocamdată o minoritate. OMS trage practic un semnal de alarmă pentru declanșarea unor acțiuni  preventive care țin de responsabilitățile  familiei, dar și de cele ale societății.

C. Zamfir, AMPress

loading...

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata