AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alarma sau camera de luat vederi – ce alegi pentru o casă cu suprafața de peste 200m2

Numărul celor care se aleg să schimbe apartamentul cu o casă este în creștere în România. Pe de o parte, apare nevoia de mai mult spațiu care îi împinge pe unii să aleagă această variantă, iar pe de alta, sunt cei care se hotărăsc să cumpere direct o locuință mai mare atunci când se mută din chirie sau de la părinți.

În medie, casele alese de cei mai mulți proprietari au peste 200m2, astfel încât aceștia să simtă că au spațiul care le oferă suficientă libertate de mișcare. Aici intervine, însă, și nevoia de protecție suplimentară. Dacă pentru un bloc de apartamente, camera de supraveghere la intrarea în scară este una dintre cele mai bune soluții, să fie aceasta potrivită și pentru o casă mai mare? Răspunsul îl poți afla mai jos.

Cum alegi între o alarmă și o cameră de supraveghere atunci când ai o casă mare

  • Camera de luat vederi și avantajele acesteia

Camera de supraveghere este una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba despre măsurile de protecție suplimentare ale unei locuințe. Alături de un sistem de închidere performant, aceasta poate fi uneori suficientă dacă locuiești într-o casă mai mare. Trebuie să ai, însă, în vedere și locul în care se află casa, având în vedere că hoții preferă mai nou cartierele rezidențiale de pe lângă marile orașe, cum ar fi cele de pe lângă Capitală. Așadar, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, mai ales dacă locuiești într-un loc mai îndepărtat.

  • Alarma pentru casă

Alarma este un sistem mult mai complex de protecție al unei case, acesta avertizându-te în momentul în care detectează un pericol. Există foarte multe modele de astfel de sisteme, iar alegerea se face, de obicei, în funcție de mai multe aspecte, printre care spațiul pe care aceasta îl acoperă, funcțiile suplimentare pe care le are și chiar prețul.

Dacă te interesează un sistem de alarmă pentru casa ta, ai destul de multe opțiuni la prețuri competitive și cu caracteristici variate.

  • Sistemele de supraveghere formate din camere și alarmă

Cea mai completă și complexă metodă de a proteja o casă, și mai ales una cu o suprafață generoasă de peste 200m2, este sistemul format din camere de supraveghere și alarmă.

Acestea pot fi făcute să funcționeze împreună și, cel mai important, noile modele de camere de luat vederi pot fi accesate de la distanță, astfel încât alarmele care uneori se pot declanșa accidental pot fi monitorizate în timp real.

Protecția unei case se poate realiza atât prin montarea uneia sau mai multor camere de supraveghere, a unei alarme sau a unui sistem complex format din amândouă. Acestea pot fi alese în funcție de nevoile tale și de zona în care locuiești și suprafața care trebuie acoperită. Așadar, când te hotărăști pentru o astfel de măsură, este bine să iei decizia pornind de la toate aspectele prezentate mai sus.

Sursa foto: Pixabay.com

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!