ALDE a trecut în opoziție. Tăriceanu renunță la președinția Senatului

ALDE a decis, luni, ca partidul să iasă de la guvernare. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus, întrebat fiind cum vor proceda parlamentarii ALDE la moţiunea de cenzură, că ALDE va acţiona ca un partid de opoziţie şi va vota împotriva Guvernului.

De asemenea, Tăriceanu a declarat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Senatului, iar legat de alianţa cu Pro Romania, cele două grupuri parlamentare vor merge separat, dar îşi vor coordona acţiunile.

„Am discutat acest lucru cei din Pro România, în special cu Victor Ponta. Nu sunt luate decizii în acest sens dar aşa planificăm. Vom acţiona coordonat la nivelul celor două Camere ale Parlamentului. Iniţial am vrut să facem grup parlamentar comun, însă experienţa ne învaţă că e mai avantajos să funcţionăm ca douuă grupuri decât ca unul singur. În schimb la Senat se vor alătura câţiva senatori membri ai Pro România. Pe viitor, având în vedere scandenţele de anul viitor, o acţiune politică împreună, dar nu am hotărât nimic în acest sens. Dar această intenţie există”, a declarat Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Distribuie prietenilor

Luni, în prima zi de funcţionare a Senatului, Călin Popescu Tăriceanu îşi va anunţa demisia oficială din funcţia de preşedinte al forului.