Alegerea asigurărilor facultative: 3 lucruri mai puțin știute despre ele

Alegerea asigurarilor facultative 3 lucruri mai putin stiute despre ele

 Piața asigurărilor din România a prins avânt în ultimii ani, iar acum ai la dispoziție diverse tipuri de polițe din care poți alege, atât pentru mașină, locuință, medicale, cât și pentru afaceri.În afara celor obligatorii, există cele facultative pe care le poți încheia pentru a te simți cât mai în siguranță.

Printre cele mai căutate tipuri de polițe din ultimii ani sunt cele facultative de asigurare a locuinței și medicale care, în comparație cu cele obligatorii, îți oferă avantaje suplimentare. Cu toate acestea, multe persoane care și-au asigurat bunurile și sănătatea cu ajutorul acestora nu cunosc toate detaliile legate de ele.

Din acest articol poți afla 3 lucruri mai puțin știute despre asigurările facultative și beneficiile acestora față de cele obligatorii.

3 aspecte mai puțin cunoscute despre încheierea unei asigurări facultative

 

1. Există mai multe tipuri de asigurări facultative pentru aceleași situații

Atunci când alegi să închei o asigurare facultativă, probabil ai observat că îți sunt prezentate mai multe variante ale acesteia la prețuri diferite. Deși cel care îți prezinta oferta îți explică pe scurt principalele diferențe dintre ele, este bine să citești cu atenție termenii si condițiile de asigurare ale poliței pentru care optezi pentru a ști exact care sunt riscurile asigurate în cazul în care vei avea vreodată nevoie de ea.

Din fericire, în ultima perioadă, interesul românilor față de asigurările facultative a crescut, în special pentru cele pentru locuințe și sănătate, ceea ce înseamnă că a crescut nivelul de conștientizare asupra riscurilor la care ne expunem în general.

2. Deși par scumpe, valoarea serviciilor acordate în caz de daună poate fi mult mai mare decât primele plătite

Dacă te-ai gândit până acum la încheierea unei polițe facultative de sănătate sau de viață, dar ți s-a părut prea scumpă, este bine să știi că valoarea acesteia este cu mult peste prima de asigurare pe care o vei plăti.

 Un bun exemplu este si atunci când alegi să faci o asigurare facultativă pentru locuința ta și care poate acoperi daune mult mai mari decât prima de asigurare pe care o plătești pentru poliță. Pe gothaer.ro poți alege dintre mai multe pachete de asigurări unul care să se potrivească nevoilor și bugetului tău.

3. Asigurările facultative nu te scutesc de cele obligatorii

Atunci când dorești să ai parte de o protecție mai bună și te gândești că dacă vei încheia o singură asigurare facultativă nu vei mai avea nevoie de cea obligatorie, este bine să știi că prima nu o înlocuiește pe cea de-a doua, ci doar o completează.

Sursa foto: Pixabay.com

Parteneri