Alegerea ușii de interior pentru dormitor – pașii pe care trebuie să îi urmezi

DOR foto 13

Atunci când vrei să faci schimbări în locuința ta, nu uita că ușile și ferestrele au probabil cel mai important impact vizual. Dacă ai început deja renovarea și ai ajuns la dormitor, astăzi îți venim în ajutor cu sfaturi privind alegerea ușii potrivite.

Este important să reușim împreună să găsim o ușă care să se potrivească în decorul general al dormitorului și să îndeplinească totodată toate funcționalitățile practice. Vom discuta despre prețuri, instalare și detalii legate de garanția produselor înainte de a ajunge la o decizie finală.

Ce ușă de interior pentru dormitor alegi în funcție de modul de funcționare?

Poate cel mai important pas în procesul de amenajare al dormitorului este alegerea ușii de interior în funcție de modul de funcționare al acesteia. Ca să fim mai exacți, în orice magazin de uși de interior te vei prezenta, vei descoperi uși cu balamale sau pivoți, uși culisante și nu numai.

Ce ai putea alege pentru locuința ta? Ei bine, ușile batante, cele clasice cu balamale, sunt poate cea mai la îndemână alegere deoarece sunt ușor de instalat. Partea mai puțin plăcută în ceea ce le privește e că ai nevoie de spațiu care să le faciliteze închiderea și deschiderea.

Ai putea să îți îndrepți atenția către ușile glisante pe perete sau cele cu casetă care funcționează uimitor în spații mici.

Așadar, important este să ții cont de spațiul util pe care îl are dormitorul tău atunci când alegi ușa de interior în funcție de modul de funcționare.

Alegerea parchetului pentru dormitor în funcție de tipul ușii de interior

Să știi că parchetul din locuința ta nu poate fi ales la voia întâmplării. De ce? Deoarece el trebuie să se potrivească cu tipul ușii de interior aleasă. Îți exemplificăm în rândurile următoare.

Dacă ai ales pentru dormitor o ușă de interior glisantă, atunci vei avea nevoie de un parchet care să conțină, pe lângă foaia de ușă, elemente specifice acestui tip de ușă și anume sistemul de glisare și mânerul adecvat.

În schimb, dacă ai ales un model de ușă batantă, atunci setul complet va trebui să conțină, pe lângă foaia de ușă, elementele de feronerie precum broască, balamale, dar și toc pentru ușă.

Cel mai bine ar fi ca prima dată să achiziționezi ușa de interior pentru dormitor și abia apoi parchetul. Cere sfatul experților din cadrul magazinelor de specialitate atunci când faci achiziția pentru a fi sigur că totul se desfășoară conform planului.

Măsoară cu atenție deschiderea pentru a afla dimensiunea necesară a ușii

Să știi că spațiul de montare al ușii nu are o dimensiune standard. Instalarea unei uși care nu se potrivește unei deschideri poate genera curenți de aer. De asemenea, ușa de interior nu se va închide corect, ceea ce înseamnă muncă și cheltuieli suplimentare pentru redimensionarea sa.

Există magazine de uși de interior ce îți pot asigura și măsurătoare exactă. Pe baza ei îți vor crea ușile de interior mult dorite.

Stabilește sensul de deschidere al ușii de interior pentru dormitor

De cele mai multe ori, se recomandă deschiderea înspre interior pentru a evita orice fel de accident cu cei care trec pe hol. Acest lucru nu este tot timpul respectat din tot felul de motive, printre care și lipsa de spațiu, așa că sensul de deschidere este stabilit spre încăperea mai voluminoasă.

Trebuie stabilit din timp sensul de deschidere al ușii pentru a putea monta balamalele în mod corespunzător. Dacă atunci când te afli în interiorul dormitorului balamalele se află pe partea dreaptă, asta înseamnă că sensul de deschidere al ușii de interior va fi spre dreapta. Dacă balamalele se află pe partea stângă a ușii, atunci aceasta se va deschide spre stânga.

Alegerea materialului ușii de interior pentru dormitor

Având în vedere că vorbim de ușa pentru dormitor, va fi nevoie de o izolație fonică suplimentară. În ziua de astăzi, cei mai mulți dintre români aleg ușile de interior din PAL, MDF sau lemn natural. Dacă vrei durabilitate și aspect natural pentru mult timp, atunci alege ușile de interior din lemn natural.

Acestea fiind spuse, iată pașii pe care trebuie să îi faci pentru a fi sigur că ai ales ușa de interior perfectă pentru dormitorul tău!

 

Parteneri