• Home
  • Prima
  • Alegeri locale 2020. Incidente la câteva secții se votare

Alegeri locale 2020. Incidente la câteva secții se votare

sectii votare

Câteva incidente au avut loc, duminică, la secții de votare din Gorj, Năvodari și Olt.

Zece alegători din comuna Mătăsari, din judeţul Gorj, au votat de două ori primarul localităţii. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz.

„Poliţişti din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a şi exercita dreptul de vot.

La o altă secţie de votare din comuna Mătăsari, poliţişti din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei. În ambele cauze la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunităţii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot“, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, potrivit adevarul.ro.

Un bărbat din Năvodari a rupt buletine de vot când a constatat că membrii secţiei de votare au făcut o greşeală. Cel pasibil de sancţione este însă el.

„Astăzi, în jurul orei 8.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la secţia 311, unul dintre votanţi ar fi distrus mai multe buletine de vot. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus şi, după ce ar fi aplicat ştampila cu menţiunea Votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri“, a comunicat IPJ Constanţa.

Polițiștii din Olt au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale.

Potrivit IPJ Olt, citat de stiri.tvr.ro, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 28 de ani din comuna Colonesti, cu reședința în comuna Cungrea, s-a prezentat la o secție de votare din Cungrea, unde ar fi votat folosind actul de identitate al concubinei sale.
Ulterior, bărbatul s-a dus la o altă secție de votare, unde a votat folosind propria carte de identitate, susțin polițiștii.
Aceștia fac cercetări la fața locului și au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fraudă la vot”.

Parteneri