Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. La secțiile din străinătate s-au format cozi

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-şi alege noul Parlament, după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu. În România sunt deschise 12 secţii de votare. Maia Sandu a votat la Chișinău pentru ”un parlament și un guvern cu care să pot lucra”.

La rândul său, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a votat, precizând că votul de astăzi va decide cine va fi la guvernare în perioada următoare. Potrivit stiri.tvr.ro, acesta a îndemnat cetăţenii să voteze „pentru cei care au grijă de Republica Moldova” şi pentru cei „care vor asigura pacea în Republica Moldova”.

Până la ora 11:00, peste 470 de mii de alegători s-au prezentat la urne, ceea ce reprezintă peste 16% dintre persoanele cu drept de vot. Până la ora 11:00, peste 50 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova din diaspora şi-au exercitat dreptul la vot.

Distribuie prietenilor

Potrivit CEC, peste 12 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea electorală la secţiile de votare deschise în regiunea transnistreană.
La secțiile de votare din străinătate s-au format cozi de zeci, chiar sute de persoane.