Alertă: Pericol major, părăsiți zona! Inginer român, răpit în Libia

 

Presa locală anunță că patru ingineri, între care un român, au fost răpiți pe un câmp petrolier Sharara din Libia, în dimineața zilei de sâmbătă.

Ostaticii au fost duși într-un loc necunoscut. Ulterior, doi ingineri au fost eliberați, potrivit libyanexpress.com, citat de realitatea.net. Românul este ținut ostatic, în continuare.
Atacul a avut loc la ora locală 6.30 dimineața, la stația de control a câmpului petrolier, iar producția de barili de petrol va scădea în urma acestui incindent.
Câmpul petrolier situat în sud-vestul Libiei s-a mai confruntat recent cu probleme de securitate: au fost furate vehicule și telefoane mobile.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenție cazul cetățeanului român.
Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE.
Celula de Criză a demarat, în regim de urgență, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situației de fapt. Având în vedere specificul operațiunilor și situația din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situația de securitate de pe teritoriul Libiei.
Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!