Alo, Cioloș, scoate banii, hoțule!

Am prins un fragment dintr-o prestație publică a domnului Dragnea, șef de Guvern și Parlament. Înțeleg să guvernul său, tocmai instalat, întâmpină dificultăți grave, întrucât Cioloș a subtilizat (ceva de genul ăsta) zece miliarde de lei.
Știam, din presă, că Cioloș n-a făcut mare brânză cu guvernarea lui de 14 luni, având totuși unicul merit că n-a furat. Dragnea lasă să se înțeleagă că tocmai asta nu e. Cioloș a furat. Scoate banii, netrebnicule, fiindcă liderul total al României, domnul Dragnea, votat de tot poporul de aici și de peste granițe, are legitimitate și știe ce spune! Scoate banii tehnocratule, adu banii de acasă, din Franța, de la Soros, de la Iohannis, de unde i-ai pitit!
S-a nimerit ca înaintea apariției la televizor a detașării și relaxării domnului Dragnea, să discut, telefonic, cu un prieten din București, pesedist. De ce n-a făcut , zice el, măgarul de Cioloș, niciun metru de autostradă? – mă întreabă el. De ce… și a mai băgat trei deceuri? Chiar, zic eu, dându-i dreptate, de ce n-a făcut? Păi n-a făcut, într-un an – mă dezmeticesc eu – din motivul care l-a împiedicat pe Ponta, în patru ani, să facă un metru de autostradă și pe alții, în 25 de ani, să purceadă cam la fel. Prietenul meu, pătimaș politic, dar limpede la minte, a tăcut un timp. Ai și tu dreptate, zice.
Va face autostrăzi Dragnea, zic eu, înainte de a ne lua la revedere. Sigur va face!
Acum aflu, din plângerea în fața ziariștilor a domnului Dragnea, că guvernul Cioloș a furat 10 miliarde de lei, ca atare multe promisiuni nu pot fi împlinite. Anexând informația unor angajamente patriotice ale PSD, îmi dau seama că ele s-au dus dracului. Bietul Dragnea s-a opintit să salveze țara, dar ”oameni răi, din lumea rea, azi i-au închis cărarea”.
Aveam și noi un patriot – domnul Dragnea. I-au furat și ăstuia iluziile. Ca-n cântecul – ”Unde e iluziile mele/Care le-am perdut”.
Se va face o anchetă – slavă Celui de Sus – parlamentară, riguroasă, imparțială, soldată cu o căutare la portofel. Să văd pe unde scoate cămașa netrebnicul de technocrat!
P.S.
Un specialist spune, acum, la televizor, că guvernul Ponta a calculat încasări bugetare de 231 miliarde lei în 2016, iar guvernul tehnocrat, prin anafurile aferente, n-a încasat decât 221 miliarde lei. Cu zece miliarde mai puțin. Deci nu sunt furați, ci neîncasați din portofelul public. Așa, deci! Specialistul zice, citez: ”au fost supraevaluate nerealist încasările”. Păi domnul Dragnea, când a promis ce-a promis, nu cunoștea optimismul propagandistic al colegului de partid, în ciocnire cu realitatea dură?