Alo, premierilor! EU, cetățeanul disprețuit, ÎNCĂ n-am votat!

Eu, cetățeanul anonim, nea Cutărică, nea Caisă, nea Eu, nu sunt, nu contez, nu exist în discuțiile voastre. M-ați dat cu totul la o parte. Chiar nu mai contez? Măi nea, îmi șoptește o voce, acum știi că dacă ai conta n-ai vota, așa cum o spune un scriitor clasic? Știu, dar acum o aflu atât de mizerabil și de jegos.
Niște politicieni, abonați la funcție, s-au autoproclamat premieri. Cu o nemărginită lipsă de bun simț.Toți la grămadă și unul câte unul. Dacă la grămadă, discuția e acceptată, când o identitate se rostogolește în scenă, țipă ca din gură de șarpe și se revoltă celelalte identități. Fiecare e premier împotriva celuilalt. Fiecare se consideră trădat și fiecare trădează cu toată drojdia din măruntaie. Cei mai mulți premieri din cei care s-au anunțat ca și când ar fi, sunt din familia PSD. Vorba vine, familie! Poate famiglie! În politica românească, Dragnea, care era fruntaș PD, e azi fruntaș socialist, din familia bunicului Iliescu, Tăriceanu, care era fruntaș liberal, e azi membru al familiei PSD, Ponta despre care mumă-sa spune că a intrat în politică la PNL, e susținut zgomotos de PRU, un fel de PRM înmuiat pe la colțuri, Băsescu, care a fost de toate, e premier PMP. Toți acești politicieni hârșiți se vor – ce se vor?! – SUNT premieri din decembrie încolo. Cine i-a ales? Nu știu. Din discuții absentez eu, cetățeanul votant. Nimeni nu m-a întrebat nimic. Cică am fost sondat! Cum? Cum au făcut, că n-am simțit nimic și n-am scos un diftong? E un fel de colonoscopie, în care niște doctori, care te amețesc, îți bagă un fel de furtun în cur și ți se uită în mațe?
O televiziune țipă că Dragnea l-a trădat pe Ponta, nepunându-l. Ce? Premier! O alta îl intervievează lung pe același Ponta care vorbește ca premierul care are idei, face autostrăzi (cât a fost, n-a făcut niciuna), care a salvat Oltchimul (combinatul e mort), care … În a treia vorbește apăsat de grija poporului, premierul Băsescu, gata să se sacrifice din nou pentru o țară din care nu mai are ce sacrifica, fiindcă a băut-o pe toată cu amanta. Toți ăștia și alții vreo trei sunt premieri din decembrie încolo, moment în care țara – o spun chiar ei – va scăpa de hoți, va intra în epoca bunăstării, se va primeni de japițe.
Domnilor premieri! Eu încă n-am votat. Eu, anonimul, n-am fost încă întrebat cu ștampila în palmă. PSD, care-și împarte pumni în gură la domiciliul conjugal, și se dă de departe câștigător al alegerilor, n-a câștigat. Așa cum n-au câștigat liberalii, pemepiștii, aldiștii, patrioții diaconești, călugărițele studioase, salvatoriiromâniei, cioloșiștii, iohaniștii, maghiariștii, politicimea toată. N-au câștigat fiindcă eu, cetățeanul Bulă, disprețuit și ignorat, nu m-am exprimat încă. Eu, alegătorul, n-am votat și poate nici nu voi vota fiindcă sunt scârbit și m-am săturat de voi toți. Și atunci pe ce vă bateți? Pe pielea ursului din pădure sau împușcat pe acoperiș, pe cioara de pe gard? Aveți bunul simț să nu vă mai autoproclamați. Nu ne mai otrăviți, fiindcă toți, absolut toți care vreți să fiți, ne-ați mai fost. Lăsați-ne să respirăm un pic și apoi, ăla care va veni, va avea destul timp să ne asasineze. Toți știți perfect lecția asasinatului în masă.