• Home
  • Prima
  • DESCOPERIRE ISTORICĂ. Alzheimerul, boala care ucide mintal milioane de oameni, APROAPE de a fi prevenită prin vaccin

DESCOPERIRE ISTORICĂ. Alzheimerul, boala care ucide mintal milioane de oameni, APROAPE de a fi prevenită prin vaccin

Alzheimer 1 1

Un vaccin împotriva bolii Alzheimer va  fi testat în curând pe pacienţi după ce o echipă de cercetători a reuşit să prevină acumularea în creier de proteine toxice care au legătură cu apariţia bolii, informează RTE, preluată de Agerpres.
Totul ține de ADN.

Constatările cercetării, apărute în revista Alzheimer’s Research And Therapy, ar putea deschide calea pentru teste clinice cu oameni, au afirmat cercetătorii implicaţi în studiu.

Cercetătorii consideră că două tipuri de proteină toxică joacă un rol-cheie în apariţia bolii Alzheimer – beta-amiloid şi tau.
Beta-amiloidul se acumulează în creier şi acest aspect este o caracteristică a bolii identificată în examinările post-mortem ale unor pacienţi. Tau este o proteină care produce „aglomerări” distructive în celulele nervoase. Unele cercetări sugerează că cele două sunt legate, beta-amiloid favorizând formarea de ”aglomerări” cauzate de proteina tau.

„Acest studiu reprezintă rezultatul unui deceniu de cercetare care a demonstrat în repetate rânduri că acest vaccin poate identifica în mod eficient şi sigur în modele animale ceea ce credem că poate provoca boala Alzheimer”, a afirmat şeful echipei de cercetători, doctorul Roger Rosenberg, director al Centrului pentru Alzheimer, de la Universitatea din Texas, conform surselor citate.

Parteneri