Ambasada Israelului confirmă discuţiile cu R. Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, a confirmat, miercuri, că există discuţii între partea israeliană şi Republica Moldova despre posibilitatea mutării ambasadei acestei ţări de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Ipoteza transferului Ambasadei Republicii Molova de la Tel Aviv în Capitală este una prematură. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor ţări, vă putem confirma faptul că există discuţii în această privinţă”, se arată într-un răspuns al ambasadorului Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, formulat în urma unei solicitări a agenţiei de presă Mediafax.

Emanuel Nachshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a confirmat că un director din cadrul instituţiei, Yuval Rotem, s-a deplasat în Republica Moldova, unde a discutat despre tema mutării ambasadei, informează postul public de radio israelian IPBC/Kan, citat de cotidianul israelian Hamodia.

Distribuie prietenilor

Potrivit surselor politice citate de presa israeliană, Republica Moldova a acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău.
Până în prezent, Statele Unite, Guatemala şi Paraguay au anunţat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.