AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ambasadorul Germaniei în România: „Solicitările privind retragerea trupelor NATO din România trebuie respinse cu fermitate”

Ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, respinge într-o declarație de presă cererile Rusiei de retragere a trupelor NATO din România și arată că „Germania se poziționează în continuare ferm alături de România” în criza de securitate din regiune.

„Începând de la mijlocul lunii februarie, Forţele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldaţi la măsura Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South). Împreună cu Italia asigurăm securitatea spaţiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuţie vizibilă şi de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarităţii transatlantice şi europene”, arată ambasadorul Germaniei în declarația citată, potrivit g4media.ro.

Diplomatul german cataloghează mișcările Rusiei drept o amenințare pentru securitatea Europei și respinge categoric cererea Moscovei ca NATO să își retragă trupele din România și Bulgaria.

”Solicitările privind retragerea trupelor NATO din România şi revenirea la situaţia din anul 1997 trebuie respinse cu fermitate. Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenenţa României la NATO reprezintă o realizare esenţială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terţi. Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o ameninţare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe. De aceea, o nouă încălcare a suveranităţii Ucrainei ar artrage după sine un răspuns european ferm şi comun.
În această privinţă, ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, s-a exprimat categoric în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene”, mai arată ambasadorul Peer Gebauer.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!