• Home
  • Știri
  • Ambasadorul Israelului: Fâșia Gaza va fi curățată de infrastructura teroristă, orice-ar fi

Ambasadorul Israelului: Fâșia Gaza va fi curățată de infrastructura teroristă, orice-ar fi

Invitat la Tema zilei, la TVR Info, ambasadorul Israelului la București, E.S. Reuven Azar, a explicat vineri seară că nordul Fâșiei Gaza este un punct de îngrijorare, de aceea armata a cerut civililor din orașul Gaza să se mute spre sud, precizând însă că infrastructura teroristă a Hamas este peste tot în Fâșie.

„Acum, Hamas a încercat să oprească populația să plece pentru că acești lași nu doar țintesc fără discriminare civilii, aruncând cu rachete în Israel și masacrând oameni nevinovați, luând ostatici, își folosesc propria populație ca și scut uman și încearcă să împiedice populația locală să se evacueze”, a detaliat diplomatul, potrivit stiri.tvr.ro.

Reuven Azar a ținut să atragă atenția că acest conflict marchează un punct de cotitură pentru toate democrațiile și pentru soarta întregii lumi civilizate.
„Am recrutat cei 300.000 de rezerviști care sunt peste numărul normal de soldați. Armata are un grad de motivație foarte înalt, fiecare soldat e conștient de ce s-a întâmplat și este un grad mare de motivație pentru a îndeplini misiunea”, a declarat E.S. Reuven Azar.

„Ce a făcut Israelul în ultimele zile a fost în primul și în primul rând să țintească cu precizie țintele militare din Fâșia Gaza și a cerut în ultimele 24 de ore populației din nordul Fâșiei Gaza să evacueze acea zonă, mișcându-se înspre zona de sud (…), să se ducă în zona de sud și să permită armatei pentru a intra și să dezrădăcineze infrastructura Hamas, toate instalațiile, rachetele, locurile unde se ascund în spatele infrastructurii civile”, a detaliat ambasadorul.

„Acum, Hamas a încercat să oprească populația să plece pentru că acești lași nu doar țintesc fără discriminare civilii, aruncând cu rachete în Israel și masacrând oameni nevinovați, luând ostatici, își folosesc propria populație ca și scut uman și încearcă să împiedice populația locală să se evacueze. Acum, din informațiile pe care le am, populația a început să se ducă, dar suntem în situația în care foarte mulți oameni vor fi forțați să rămână și, conform legii internaționale, nu e niciun dubiu, o țintă militară e o țintă legitimă, indiferent cine e prezent. Noi facem tot posibilul pentru a minimiza daunele colaterale. (…) Suntem determinați să ne îndeplinim misiunea. Fâșia Gaza va fi curățată de infrastructura teroristă, orice-ar fi”, a explicat diplomatul.

„Vom face tot ce putem pentru a minimiza daunele pentru civili. Dar asta nu înseamnă că ne va opri din a ne îndeplini misiunea pe care Guvernul unit al Israelului a decis să o desemneze Forțelor armate”, a mai subliniat el.

Continuarea aici

Parteneri