AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ambasadorul României în Grecia a murit

 

Ambasadorul României în Grecia, George Ciamba, în vârstă de 55 de ani, a murit duminică noaptea.

“S-a stins azi noapte din viaţă, după o lungă suferinţă, prin care a trecut lucrând până în ultima clipă, ambasadorul George Ciamba”, a scris, luni, pe Facebook, diplomatul Mihnea Motoc, potrivit Agerpres.

Motoc îl descrie pe Ciamba drept “una din cele mai strălucite minţi, politice şi diplomatice, ale generaţiei noastre şi un om de mare fineţe”.

“George mi-a fost coleg şi prieten apropiat de când am început să lucrăm în Ministerul Afacerilor Externe. În cariera lui exemplară, a avut o contribuţie enormă la amplificarea parteneriatului strategic româno-american, la aderarea noastră la NATO; a fost un desăvârşit ambasador al României în Grecia şi Turcia şi ministrul afacerilor europene în timpul Preşedinţiei române a Consiliului U.E. din 2019. Dispariţia sa este o mare pierdere pentru diplomaţia română, dar şi mai mult pentru cei dragi şi apropiaţi”, îşi aminteşte Motoc.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a vorbit despre un “distins diplomat de carieră, decent, profesionist şi devotat României”.

George Ciamba a fost numit în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene la 14 noiembrie 2018.

A fost diplomat de carieră şi a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!