Ambasadorul României la Chişinău: Vom fi foarte atenţi cu cine vom lucra în Republica Moldova

Proiectele de cooperare dintre România şi Republica Moldova vor continua, dar la nivel local şi, cel puţin o perioadă, Bucureştiul va fi foarte atent cu cine va lucra aici, în Republica Moldova, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, transmite vineri Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

”Noi am intrat acum într-o altă logică. Vom continua proiectele de cooperare dintre România şi Republica Moldova, dar la nivel local. Şi cel puţin o perioadă, vom fi foarte atenţi cu cine vom lucra aici, pentru că vrem ca cei care să fie beneficiarii cu adevărat ai acestor proiecte să fie cetăţenii Republicii Moldova, cetăţenii care merită şi care apreciază cu adevărat lucrurile acestea”, a afirmat Daniel Ioniţă joi, la Bălţi, în timpul unei întrevederi cu oamenii de afaceri locali.

”La Chişinău, ca diplomat străin, ajungi să fii surprins să vezi câte vile frumoase sunt construite, câte maşini scumpe circulă pe străzi, în condiţiile în care salariul mediu în Republica Moldova e unul destul de jos. Şi cu toate astea se cer bani din afară. Ştiţi ce spunea fostul ambasador al SUA: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, iar moldovenii votează cu ruşii”, a constatat el, conform sursei citate mai sus.

Distribuie prietenilor

Declaraţiile ambasadorului au fost făcute în contextul unei solicitări de finanţare către guvernul României pentru construirea unei grădini botanice la Bălţi.

În acest sens, ambasadorul Daniel Ioniţă a spus că în Republica Moldova sunt numeroase proiecte făcute din banii oferiţi de România, referindu-se la proiecte importante în educaţie, sănătate şi cultură, ”despre care de multe ori nu se ştie”.