AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE, cu privire la „maniera deformată, trunchiată și neconformă”, în comunicarea publică, pe teme importante

Ministrul de Externe Luminița Odobescu l-a convocat duminică pe ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat în dimineața zilei de 17 martie 2024 la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse.

Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric.

S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică”, se arată în comunicatul MAE.

Nemulțumirile părții române privesc declarațiile Rusiei despre tezaurul românesc de la Moscova, dar și recentele afirmații potrivit cărora armata rusă ar fi eliminat 349 de „mercenari români” în Ucraina.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!