• Home
  • Știri
  • Ambasadorul SUA la Bucureşti: Ceea ce susţinem în România este un sistem şi un proces, nu politicieni individuali

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Ceea ce susţinem în România este un sistem şi un proces, nu politicieni individuali

kavalec 99946800

Ambasadorul SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec declară, întrebată dacă are o strategie pentru anul electoral astfel încât să nu fie acuzată de imixtiune, aşa cum s-a întâmplat cu unii dintre predecesorii săi, că SUA susţin o democraţie puternică şi sănătoasă în România, un sistem şi un proces, nu politicieni individuali.

”În primul rând, ceea ce susţinem este o democraţie puternică şi sănătoasă în România, iar asta implică concurenţă şi permisiunea ca oamenii să decidă liber cine sunt liderii lor. Aşadar, ceea ce susţinem este un sistem şi un proces, nu politicieni individuali”, a afirmat Kavalec, întrebată la Digi24 în legătură cu faptul că predecesorii săi, după Revoluţie, au fost acuzaţi constant că s-au amestecat în procesul electoral din ţara noastră şi dacă are o strategie pentru a nu fi învinuită de aceleaşi lucruri, dat fiind că 2024 este un an electoral plin.

Diplomatul a admis că oamenii pot încerca să învinuiască şi de multe ori o fac în social media.

”Nu ştiu dacă trebuie să răspundem la fiecare acuzaţie, dar cred că ceea ce vom face este să clarificăm că susţinem un proces democratic, că vom lucra cu guvernul ales şi că sperăm să vedem cetăţenii capabili să-şi exercite dreptul democratic de a vota”, a conchis Kathleen Kavalec, potrivit news.ro.

Parteneri