• Home
  • Prima
  • Ambasadorul SUA la ONU, în vizită la București. Linda Thomas-Greenfield a fost primită de premierul Ciucă

Ambasadorul SUA la ONU, în vizită la București. Linda Thomas-Greenfield a fost primită de premierul Ciucă

linda si ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o luni pe Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU.

Potrivit unui comunicat al guvernului, discuția a avut în prim plan relațiile bilaterale și cei 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA, celebrați anul acesta, precum și situația de securitate în urma agresiunii militare ruse în Ucraina și situația gestionării refugiaților.

„Ambasadoarea Linda Thomas – Greenfield a salutat mobilizarea exemplară a autorităților române și modul în care, cu bunătate, ospitalitate, deschidere și grijă deplină, România a reușit să gestioneze valul de refugiați ucraineni. A fost subliniat cu precădere sprijinul acordat de către țara noastră Republicii Moldova pentru gestionarea acestui flux de refugiați, pentru reducerea costurilor ce presează în mod substanțial pe bugetul acestui stat”, se arată în comunicatul citat.

„Linda Thomas – Greenfield a evocat și rolul substanțial al predecesoarei sale pe scaunul de ambasador al SUA la ONU, ulterior Secretar de stat, Madeleine Albright, pentru apropierea celor două state, pentru crearea viziunii de deschidere a Occidentului – NATO și UE – față de Europa Centrală și de Est și pentru Parteneriatul Strategic al Statelor Unite cu România”, mai precizează sursa citată.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a adus un omagiu personalității fostului Secretar de Stat și personalitate marcantă care a influențat decisiv relația româno-americană.

AMPress

Parteneri