• Home
  • Prima
  • Americanii au început să se vaccineze în secret. „Vă rog, vă rog să nu spuneți nimănui”

Americanii au început să se vaccineze în secret. „Vă rog, vă rog să nu spuneți nimănui”

vaccin 1

Deși a fost pentru câteva săptămâni printre cei mai rapide țări care au imunizat populația, vaccinând peste 3 milioane de oameni pe zi, rata zilnică de vaccinare în SUA este în prezent mult mai lentă decât la mijlocul lunii aprilie.
Majoritatea persoanelor din SUA care mor de COVID-19 nu sunt vaccinate

Noul val pandemic, alimentat de tulpina “Delta” a virusului SARS-CoV-2, a început să-i facă pe unii dintre cetățenii americani care inițial erau reticenți în a se vaccina, să se imunizeze împotriva COVID-19. De altfel, vaccinarea împotriva coronavirusului a polarizat foarte mult societatea americană, încât unii dintre cetățeni, precum sunt locuitori statului american Missouri, se vaccinează în secret pentru a evita criticile familiilor și prietenilor care se opun vaccinării, după cum a mărturisit un medic în această săptămână pentru CNN.

„Au avut o oarecare experiență care le-a cam schimbat părerea în raport cu vaccinul anti-COVID față de părerile prietenilor, colegilor de muncă și membrilor familiei. Acești oameni au decis singuri că trebuie să se vaccineze, după ce au făcut cercetări în privința beneficiilor imunizării și au discutat cu cadre medicale”, a declarat Priscilla Frase, doctor și director executiv privind informațiile medicale la Ozarks Healthcare din West Plains din Missouri.

„Dar, chiar dacă au reușit singuri să ia această decizie, aceștia nu au vrut să se confrunte cu presiuni din partea colegilor sau cu critici din partea familiei” a mai spus Priscilla Frase, care a mai precizat că farmacista spitalului unde lucrează i-a mărturisit că mai multe persoane care au venit să se vaccineze au încercat să-și mascheze intenția, spunând: „vă rog, vă rog să nu spuneți nimănui că am primit acest vaccin”.

Sursa  DIGI24.ro

Parteneri