AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ana Birchall: Costul libertății lui Mazăre plătit în continuare de fiecare român este de 114 milioane de euro

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a vorbit despre liberarea condiționată a lui Radu Mazăre, marți, pe B1 TV, și a subliniat că fostul primar al Constanței încă nu a plătit prejudiciul de 114 milioane de euro pe care l-a cauzat statului român.

Întrebată cum a fost posibilă liberarea lui Mazăre, Ana Birchalla a explicat că fostul primar al Constanței „a beneficiat de anumite condiții mult mai ușoare”.

„În iulie 2019, prin inițiativa mea de a înăspri condițiile de acordare a liberării condiționate, o să zgândăresc așa viesparul, mi-am asumat acest lucru și am propus înăsprirea condițiilor de liberare condiționată, printre care propuneam ca aceste condiții, pe de o parte, să fie cumulative și, pe de altă parte, liberarea condiționată să se raporteze la pedeapsa prevăzută de lege, nu la pedeapsa deținutului”, a spus fostul ministru al Justiției.

„Actualele condiții sunt foarte, foarte ușor de «îndeplinit», dacă mai scrie o carte, înțeleg că a mai scris și niște articole… Foarte bine, să le scrie! Spunea că nu îl mai interesează viața publică, dar să știți că pe fiecare dintre noi și pe fiecare român care se uită acum la dumneavoastră îi interesează un lucru – de ce nu a plătit (…) prejudiciul cauzat, de 114 milioane de euro? Practic, costul libertății lui Mazăre plătit în continuare de fiecare român este de 114 milioane de euro”, a adăugat Ana Birchall.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!