ANAF începe VERIFICĂRILE, luând la bani mărunți românii! Atenție, că fiscul nu se joacă!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat proiectul normative prin care se anunță perioada în care se vor trimite către contribuabili deciziile de impunere pentru veniturile realizate în anii 2016 şi 2017, conform știrii transmise de A1.ro.

„Până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabileşte obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 şi 2017, emite şi transmite deciziile de impunere anuală pentru aceste obligaţii. Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, precum şi unităţile fiscale subordonate acestora, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”, se menționează în proiectul de ordin semnat de preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa.

Cu alte cuvinte, toate declaraţiile unice depuse în acest an privind veniturile realizate pe anul trecut, dar şi alte declaraţii fiscale depuse de contribuabili pentru anul 2016 urmează să fie verificate de inspectorii ANAF pentru a vedea dacă sumele raportate corespund realităţii . Controalele se anunță severe și – conform cunoscătorilor – nemiloase.