• Home
  • Știri
  • Antony Blinken a discutat cu Luminiţa Odobescu. Ministrul român de Externe: „Am convenit să menţinem o strânsă coordonare şi sprijin pentru Ucraina şi Moldova”

Antony Blinken a discutat cu Luminiţa Odobescu. Ministrul român de Externe: „Am convenit să menţinem o strânsă coordonare şi sprijin pentru Ucraina şi Moldova”

antony blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat luni cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. Convorbirea vine după ce Rusia a atacat porturi ucrainene la Dunăre aflate în imediata vecinătate a României.

Ministrul român de Externe a confirmat, într-o postare pe Twitter convorbirea cu omologul american.

„Am avut o convorbire telefonică cu secretarul de stat Blinken cu privire la consolidarea în continuare a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite, contribuind în acelaşi timp la securitatea şi rezilienţa regiunii Mării Negre şi la sprijinirea capacităţii de export de cereale ucrainene. Am convenit să menţinem o strânsă coordonare şi sprijin pentru Ucraina şi Moldova”, a scris  Luminiţa Odobescu, potrivit news.ro.

Discuţia şefului diplomaţiei americane cu ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, aflată în funcţie de luna trecută, intervine în condiţiile în care Rusia a bombardat cu drone, în cursul nopţii, portul Reni din Ucraina, aflat peste Dunăre de Galaţi.

Parteneri