Anunţ scandalos! Toţi posesorii de arme, ochiți la buzunar ! Coloneii , obligați să învețe să tragă cu arma 

Campania Poliţiei Române care îi vizează pe toţi deţinătorii de arme (letale, cu aer comprimat sau de autoapărare) a luat o turnură neaşteptată, cu iz de „combinaţie”.
După ce Poliţia Română a derulat o campanie pentru conştientizarea deţinătorilor de arme de foc, amintindu-le că s-a modificat legea şi că trebuie ca aceştia să urmeze cursuri de trageri în poligon înainte de reînnoirea vizei, serviciile Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au fost luat cu asalt de sute de oameni care au decis să renunţe la pistoalele cu gaz, bile de cauciuc sau aer comprimat, deţinute legal. Numai că, ajunşi în faţa agenţilor de poliţie, deţinătorii de arme au aflat, cu stupoare, că „Poliţia nu mai primeşte arme”. Anunţul a fost făcut ieri, de către poliţişti din cadrul AEST, care au susţinut că au ordin să nu mai primească arme de foc, în vederea radierii sau casării, pe motiv că „nu mai există spaţiu de depozitare”.
„Noi avem ordin să nu mai primim arme. Nu mai avem unde să le depozităm. Mergeţi la armurieri autorizaţi şi vi le casează contra sumei de 300 de lei/armă. Aveţi două arme – 600 de lei. Aveţi trei – 900. Asta este… Orice tranzacţie cu arme costă! Da’ ştiţi de ce costă atât? Păi, armurierii le depozitează o perioadă, apoi, când le duc la casat, trebuie să închirieze maşini blindate, să ceară pază de la Jandarmerie, să ceară antemergător de la Poliţie. De-aia costă aşa!”, a susţinut un poliţist în faţa contribuabililor. „Asta e manevră, ca să le umpleţi buzunarele armurierilor! Legea vă obligă să le primiţi. De ce ne trimiteţi să dăm bani la armurier? După ce că le donăm, le dăm gratis, mai şi plătim? Unii suntem şi deţinători de arme de vânătoare, unii am făcut şi armata. Unii sunem cadre militare active… De ce suntem obligaţi să tragem în poligon cu armele cu aer comprimat? Pentru instructaj? Nu, pentru a le băga şi ălora în buzunare 1.500-2.000 de lei, cât costă instructajul pentru fiecare deţinător”, este unul din comentariile deţinătorilor de arme, indignaţi pe șmecheriile politice prin care fac rost de bani ”de la fraieri pentru șmecheri”.
Interesant, după ce agenţii respectivi au fost avertizaţi că ordinul scandalos, de a refuza armele, contravine legii şi că se va lăsa cu plângeri la IGPR şi la Ministerul de Interne, brusc, poliţiştii şi-au adus aminte că au voie să le primească… Aşadar, dacă aveţi o armă de radiat/casat, aveţi două variante: le umpleţi buzunarele armurierilor sau le amintiţi poliţiştilor că încalcă legea atunci când refuză să le primească!

Citește mai mult pe Jurnalul.ro