• Home
  • Prima
  • Arabia Saudită: 43 de cămile au fost descalificate la un important festival, din cauza botoxului și liftingurilor faciale

Arabia Saudită: 43 de cămile au fost descalificate la un important festival, din cauza botoxului și liftingurilor faciale

Autoritățile din Arabia Saudită au descalificat 43 de cămile la un important festival de frumuseţe, după ce s-a descoperit că animalele au fost injectate cu botox, având și liftinguri faciale. Astfel de proceduri sunt ilegale pentru acest festival, dar sunt practicate în continuare pentru îmbunătățirea aspectului animalelor înscrise în concurs – relatează Agerpres, citând EFE, potrivit g4media.ro.

Agenţia de ştiri saudită SPA a informat că 43 de cămile au fost descalificate după ce reprezentanţii unui comitet medical de specialitate, care examinează animalele înainte de eveniment, au detectat acest tip de înşelăciune.

Comitetul medical al Festivalului Cămilelor Regelui Abdulaziz, aflat anul acesta la cea de-a şasea ediţie, a depistat 16 cazuri de injectări cu botox şi 27 de liftinguri faciale în rândul animalelor participante.
Potrivit SPA, este vorba despre cel mai mare număr de astfel de cazuri constatate de la prima ediţie a acestui festival foarte popular în Golful Persic.

Proprietarii animalelor recurg la astfel de proceduri estetice, precum liftingul facial pentru a scoate în evidenţă genele cămilelor şi injecţiile cu botox pentru a diminua ticurile nervoase sau pentru a relaxa botul animalelor.

Organizatorii festivalului „depun mari eforturi pentru a combate orice formă de înşelăciune privind înfrumuseţarea aspectului animalelor”, informează SPA.

foto: autor FAYEZ NURELDINE / (AFP) via Rador

Parteneri