• Home
  • Prima
  • Arafat: „A existat o politizare a pandemiei de COVID, indiferent că vrem să recunoaştem sau nu”

Arafat: „A existat o politizare a pandemiei de COVID, indiferent că vrem să recunoaştem sau nu”

arafat 1 1

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, e de părere că momentull alegerilor şi campania electorală îngreunează lupta cu pandemia de coronavirus.

„Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…”, a declarat Arafat pentru Medikatv.ro, potrivit rtv.net.

„Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale – s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite – că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.
Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!”, a mai spus şeful DSU.

Parteneri