• Home
  • Știri
  • Arafat: Criticii mei să vină să îmi spună ce nu a funcţionat la Colectiv

Arafat: Criticii mei să vină să îmi spună ce nu a funcţionat la Colectiv

arafat 1

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că din punctul său de vedere, în urmă cu şapte ani, la Colectiv, intervenţia a fost una corectă, cu respectarea legii din acel moment. Ulterior, legislaţia a fost îmbunătăţită. Întrebat dacă are să îşi reproşeze ceva, în privinţa Colectiv, Arafat a precizat că dacă se simţea vinovat, ar fi plecat.

Potrivit news.ro, Raed Arafat a declarat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că raportul Corpului de Control al premierului a fost făcut de jurişti care nu au experienţă în intervenţii în situaţii de urgenţă.

”Criticii mei să vină să îmi spună ce nu a funcţionat la Colectiv. Eu nu am nicio teamă să zic părerea mea şi părerea mea am auzit-o zisă prima dată de către observatori din afara ţării, care sunt specializaţi în domeniu, nu controlori de corpuri de control care au venit şi şi-au făcut treaba, care erau jurişti habarnişti despre sistemul de urgenţă. Şi aici mă refer când au venit atunci de la corpul de control al premierului şi au scris că intervenţia a fost sub medie. Am avut o discuţie cu cele trei doamne, domnişoare, care au făcut controlul, explicaţi-mi ce însemană sub medie şi cu cine ne-aţi comparat. Când spui că o intervenţie a fost sub medie, înseamnă că ai comparat-o cu o intervenţie care a fost peste medie sau cu o intervenţie care e medie. Dacă există o intervenţie care reprezintă media, însemană că au fost mai multe intervenţii şi avem un mod de calcul, ce înseamnă media. Şi cel care stabileşte că o intervenţie este sub medie, trebuie să înţeleagă mecanismele de intervenţie. Noi am avut o discuţie, era un coleg cu mine şi era atunci ministru de Interne domnul Tobă, care nu i-a convenit raportul Corpului de Control al premierului pentru că l-a văzut ca un raport care nu era corect faţă de noi şi care venea cu foarte multe chestii care erau lipsite de orice adevăr”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a subliniat că resuscitarea pe caldarâm a fost făcută corect, deşi impactul emoţional a fost mare.

Mai mult aici

Parteneri