• Home
  • Prima
  • Arafat, despre cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul

Arafat, despre cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul

arafat 3

Raed Arafat a făcut noi precizări privind modul în care vor petrece românii de sărbători.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că în perioada 10-15 decembrie autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme.

Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a declarat şeful DSU în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani, potrivit RTV.NET.

România relaxează restricţiile chiar dacă aveam printre cele mai mici rate de vaccinare din Europa. De luni se deschid toate şcolile din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

De asemenea, CNSU a propus permiterea accesului la competițiile sportive până la 30 la sută din capacitate a persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală recent.
Mai mult, se permite organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

Parteneri