AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Arafat, despre tragedia de la Ferma Dacilor: La controlul pe care l-au făcut în 2019, puteau să închidă localul

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, la Tema Zilei, de pe TVR Info, că au fost făcute controale la Ferma Dacilor și că în urma acestora locația ar fi trebuit să fie închisă.

„Problema noastră nu a fost lipsa legislației. Legislația exista, puteau să închidă localul. La controlul pe care l-au făcut în 2019, puteau să închidă localul. Tocmai asta e problema. Aici vor trebui să explice ei către Parchet și către alții de ce nu l-au închis. Vă dați seama. Au fost oameni care au controlat. Au găsit anumite lipsuri și le-au notat în raport. Au zis lipsa documentației care nu poate dovedi când s-a cerut autorizația. Asta e deja un motiv, conform Hotărârii de Guvern 915 să închidă. Faptul că n-au închis, asta deja e responsabilitatea lor, că n-au închis. Este un aspect clar, care trebuie să-l explice. Nu pot eu să explic de ce n-au închis. Trebuia închis atunci”, aspus Arafat, potrivit tvrinfo.ro.

Controalele la pensiuni s-au intensificat, în urma incendiului de la Ferma Dacilor, în urma căruia 8 oameni, între care și copii, au murit.

„Controale în cursul anului, înainte de tragedie, au avut loc. Închidere de amplasamente în timpul anului au avut loc. Nu putem spune că au fost controale doar în preajma tragediei, dar atunci s-au intensificat. Și acum avem o țintă clară de a verifica absolut totul. Am detașat oameni în județele majore din punct de vedere turistic din alte județe la IGSU. Brașov, Prahova, Suceava și alte zone în care continuă controalele”, a adăugat șeful DSU.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!