• Home
  • Prima
  • Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare

Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare

arafat 3

Raed Arafat a declarat la Digi24 că este posibil să se amâne faza următoare de relaxare, în contextul bilanțurilor care arată o creștere constantă mare a cazurilor de coronavirus din ultimele zile.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”, a declarat Arafat, potrivit digi24.ro.

El a explicat că există îngrijorare privind evoluția numărului de infectări, în condițiile în care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectat regulile ca în faza întâi.

„Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1.
În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.
Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.
(…) E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală.
Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.
Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare.
Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a spus Raed Arafat.

Parteneri