AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Arafat: În acest moment nu putem afirma că 2022 va fi anul în care România revine la normalitate

Raed Arafat s-a arătat sceptic în privința momentului în care România va ieși din pandemie.

Arafat a fost întrebat, vineri, cum vede anul 2022, în contextul unui material apărut la Reuters, potrivit căruia experții în sănătate se așteaptă ca primele țări care vor ieși din pandemie să aibă o combinație între rate mari de vaccinare și imunitate naturală, precum SUA, Marea Britanie, Portugalia și India.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noștri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific – care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a șansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecție sută la sută – rămâne vaccinarea soluția optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toți acest efort”, a răspuns șeful DSU, potrivit Mediafax, citată de digi24.ro.

Dacă nevaccinații se vor informa și vor căuta date de la medici despre vaccin, după care se vor vaccina și se va ajunge la o rată mare, „și noi vom putea zice că anul viitor poate să fie anul în care într-adevăr ne întoarcem la normalitate”.

„La acest moment nu putem afirma acest lucru”, a spus Arafat.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!