• Home
  • Știri
  • Arafat: Masca e recomandare, nu obligație. Cine ţine la sănătatea lui, să o poarte

Arafat: Masca e recomandare, nu obligație. Cine ţine la sănătatea lui, să o poarte

arafat 1 1

În România, numărul cazurilor uzilnice de Covid a depăşit din nou 7000, astfel că autorităţile iau în calcul introducerea de restricţii.
Raed Arafat spune că „masca este recomandare, nu obligatie”, dar avertizează în legătură cu riscurile în cazul în care nu vor fi restricţii sanitare.

„Masca, la acest moment e recomandare. Ministerul Sănătății a zis că este recomandare. Fiecare persoană care tine la sanatatea ei, când intră în spații închise, în transportul in comun, e bine să o poarte, la cifra pe care o avem acum. Și în alte țări poartă mască în spații aglomerate, în transportul in comun. Dar e recomandare, nu e obligație (în România, n.r.)”, a anunțat Raed Arafat vineri seară, potrivit rtv.net.

Acesta a mai precizat că în acest moment „nu sunt discuții” despre introducerea obligatorie a măștii. Despre schimbarea impunerii izolării și carantinei, șeful DSU a explicat că în acest moment, în România, este vorba doar de izolare în urma infectării COVID-19.

„Izolarea da și carantină nu. Izolare, da, carantină nu există, nu se face. Izolarea pentu cei infectați este valabilă, o pot intrerupe daca fac test am inteles. Dar nu mai e acea monitorizare. Primesti recomandarea medicului sa stai acasa, izolat, cu concediu medical, sa nu mergi la locul de munca. Si e clar ca cine e pozitiv infecteaza si pe colegii lui, daca merge la serviciu”, a mai spus Arafat.

Întrebat ce fel de restricții vor putea fi impuse în acest val 6 dar și a unora viitoare în România, șeful DSU a precizat că nu este vorba despre unele asemănătoare cu cele din valurile anterioare.

„La acest moment, partea de pandemie este la Ministerul Sănătății. Măsurile, dacă se vor propune, vor fi de la Ministerul Sănătății, eventual de către Comitetul științific dacă se decide convocarea lui, dar in acest moment nu stiu de astfel de măsuri. Nicio țară din Europa nu le ia in acest moment”, a adăugat Arafat.

Parteneri