AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Arafat: Ziua Naţională trebuie marcată, dar trebuie să se respecte şi măsurile de prevenire şi de limitare a răspândirii virusului

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, a declarat vineri, la Sibiu, că Ziua Naţională trebuie marcată, însă cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus, ceea ce înseamnă că festivităţile vor fi “foarte reduse, fără defilări”.

“Vor fi activităţi foarte reduse, fără defilări, fără activităţi intense”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi şi paradă militară, Arafat a răspuns că, din ce cunoaşte el, nu se va organiza, însă acest lucru trebuie anunţat de către Ministerul Apărării, Preşedinţie şi celelalte instituţii cu atribuţii în organizare.

“Din ce ştiu, nu, dar urmează să se anunţe, eu ştiu că o să fie ceremonii mai restrânse, dar cu siguranţă Preşedinţia va ieşi cu anunţuri despre acest lucru şi colegii de la Ministerul Apărării”, a menţionat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a arătat că dacă vor fi persoane care vor dori să asiste şi la ceremoniile organizate în cadru restrâns, instituţiile organizatoare trebuie să facă o informare publică, pentru a se evita astfel de situaţii.

“Se poate face şi prin anunţ clar, să nu vină nimeni şi se poate face şi prin forţele de ordine, care să nu permită să vină. Eu cred că dacă nu va fi paradă, lumea nu prea va veni pentru acest lucru. Totuşi, e Ziua Naţională, trebuie marcată, dar în acelaşi timp trebuie să se respecte şi măsurile de prevenire şi măsurile de limitare a răspândirii virusului. Dar, cum v-am zis, pentru partea de Ziua de 1 Decembrie se va comunica oficial, cu siguranţă, de către instituţiile care organizează această zi, o să spună exact cum va fi. Aceste reguli de la Bucureşti, bineînţeles, se vor implementa şi în judeţele care sărbătoresc Ziua Naţională”, a mai afirmat şeful DSU.

Şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că nu crede că în acest an va fi o paradă de 1 Decembrie, la fel cum nu vor fi nici târguri de Crăciun.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!