Arhitectul Sturdza, către primarul general Firea: ”Nici Ceaușescu nu și-a permis sa demoleze în București de Sfintele Sărbători”

Șerban Sturdza, președinte al Ordinului Arhitecților București, a adresat o scrisoare publică primarului general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea. Arhitectul, o personalitate în domeniu, atenționează din nou asupra unor abuzuri comise împotriva metropolei în care ”nu toți bucureștenii au sărbători fericite”.
„Distinsa Doamna Primar General al Capitalei,
Incep prin a va ura Craciun fericit dumneavoastra, celor dragi si colaboratorilor apropiati. Cum e la dumneavoastra in Voluntari, ninge? Ca in orasul nostru, in București, e soare și vreme bună.
Probabil ca va intrebați ce l-a apucat pe președintele OAR Bucuresti de nu stă linistit de Crăciun. În cazul in care ma bănuiti de islamism sau ateism, vă înșelați năprasnic! Vedeți domnia voastra, în calitate de Primar General al Bucurestilor, ar trebui să știți că nu toți bucureștenii au sărbători fericite.
Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni și, ce să vezi? Văd ca s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Craciun, ca mafioții. Fără nici o autorizație afișată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Și fără consultarea obligatorie a cetățenilor și fără acordul Directiei de Cultura a Municipiului Bucuresti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, intre două sarmale și un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de presedinte al OAR Bucuresti, să merg in prima zi de Craciun și să depun o plângere la Poliția Capitalei.
Nu știu dacă aveți zone protejate în Voluntari. Dar în București, vă anunț că ele există. Și chiar sunt protejate. Si este un delict să te atingi de ele fără toate autorizațiile. În caz că starea vă permite, v-aș rămâne recunoscător dacă ați face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Intre noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis sa demoleze în București de Sfintele Sărbători.firea nervoasa 605x 300x190 2
Cu scuzele de rigoare ca nu am putut să vă fac un alt cadou de Moș Crăciun, vă rog să luați act de sesizarea mea făcută la Poliție și aștept, dacă asta nu va tulbură prea rău buna dispoziție, să faceți ceva. Dacă puteți. Cât nu e prea târziu. A, și să nu uit. OAR Bucuresti așteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns.”