AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Asistenții sociali primesc sporuri salariale în funcție de vechime! Află cum poți beneficia de stimulentul financiar de până la 1.000 de lei lunar

Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei în plus pe lună la salariu. Această majorare se aplică celor care lucrează în domeniul asistenței sociale. Sumele acordate variază în funcție de anii lucrați, dar și de vârstă. Există anumite criterii pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi acest stimulent financiar.

Asistenții sociali vor beneficia de acest stimulent financiar bazat pe vechimea în muncă. Pentru o vechime mai mică de un an, aceștia vor primi 300 de lei, între 1 și 3 ani vor primi 500 de lei, între 3 și 5 ani vor fi alocați 800 de lei, iar cei care au peste 5 ani vechime vor primi 1.000 de lei în plus la salariu.

Lucrătorii sociali și tehnicienii de asistență socială vor primi, de asemenea, stimulente financiare lunare: 250 de lei pentru vechime sub un an, 400 de lei pentru vechime între 1 și 3 ani, 600 de lei pentru cei cu 3-5 ani vechime și 800 de lei pentru cei cu peste 5 ani de experiență.

“Angajații din asistența socială au fost nevoiți să adopte măsuri rapide pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate, ceea ce a dus la o degradare a stării lor de sănătate, creșterea concediilor medicale și demisii, iar mulți se pensionează anticipat”, se arată într-un document oficial.

Uniunea Europeană a introdus noi reglementări salariale, pentru a reduce discrepanțele dintre angajați. Până la mijlocul anului 2026, salariile vor trebui să fie transparente, iar companiile vor fi obligate să publice veniturile în anunțurile de angajare. Această măsură va contribui la succesul recrutărilor și la satisfacția candidaților, care vor ști de la început ce salariu vor primi. În plus, angajații vor avea acces la informații privind salariile colegilor.

Românii sunt interesați să afle care sunt județele cu cele mai mari salarii. Potrivit datelor oficiale, București, Cluj și Timiș oferă cele mai mari salarii medii din țară, în timp ce Constanța se află la polul opus, cu cele mai mici salarii.

De asemenea, salariații din România pot verifica online vechimea în muncă. Angajatorii trebuie să își creeze un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, să completeze un formular online și să-l depună la Casa de Pensii. Persoanele cu semnătură electronică pot trimite documentul prin email. Până la 31 decembrie 2024, românii care nu au stagiul minim de cotizare își pot cumpăra vechimea în muncă.

Cert este că asistenții sociali vor beneficia de 1.000 de lei în plus la salariu, în funcție de vechimea în muncă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!