Astăzi, Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului

În Biserica Ortodoxă, pe 25 iulie, este prăznuită Adormirea Sfintei Ana, bunica după trup a Pruncului Iisus Hristos.

Pomenirea Adormirii Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, reprezintă un moment important în lumea creștină.  S-a cununat cu înțeleptul Ioachim din Galileia și, la o vârstă destul de înaintată, au adus-o pe lume pe Maria, Maica Domnului.

Se mai spune în cărțile sfinte că, pe când copila ei era încă micuță, ar fi încredințat-o la Templu, drept ofrandă neprihănită. Așa se face că, Fecioara Maria a rămas orfană timpuriu. Deși mama ei a trăit 69 de ani, iar tatăl 80 de ani, a murit înainte cu doi ani față de soția lui. Maica Domnului, la vârsta de 11 ani, când încă mai trăia la Templu, era deja orfană de amândoi părinții.

Distribuie prietenilor

După ce și-a încredințat fiica Templului, Sfânta Ana și-a dedicat restul vieții rugăciunilor și postului. A făcut mult bine oamenilor aflați la nevoie, pentru a împlini cuvântul Domnului. Pentru însemnătatea faptelor ei, oamenii o respectă cu sfințenie pe Sfânta Ana. O cheamă în ajutor, mai ales când nu pot da naștere la copii ori când familia le este pusă la grea încercare.

Sursa – libertateapentrufemei.ro