• Home
  • Spiritualitate
  • Astăzi, în jur de 130. 000 de români își serbează onomastica – Rugăciunea de ajutor care trebuie spusă de Sfântul Ilie

Astăzi, în jur de 130. 000 de români își serbează onomastica – Rugăciunea de ajutor care trebuie spusă de Sfântul Ilie

La 20 iulie, în jur de 130. 000 români își serbează onomastica de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanu. Sărbătoriții se roagă patronului lor spiritual Ilie să le vină în ajutor, să le împlinească dorințele, să-i ajute să fie sănătoși și să –i salveze la ceas de cumpănă. Sfântului Ilie se roagă mii de credincioși, chiar dacă nu poartă numele Slăvitului Proroc.

” Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.
Sfinte Ilie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi
Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi , copiii și părinții noștri.
Tu, Sfinte Proroc, să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru
Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!

Parteneri