Astăzi, luni,  a început Postul Paştelui

Luni  a început Postul Paştelui, care îi pregăteşte pe creştin ortodocşi pentru marea sărbătoare a Învierii. E sezonul verdeţurilor, aşa că cei care vor să facă o schimbare legată atât de suflet, cât şi de sănătatea trupului, au la dispoziţie nenumarate variante de alimente. În pieţe, preţurile sunt pentru toată lumea.
Kilogramul de fasole se vinde și cu 12 lei. Cartofii costă 3 lei, iar legătura de ceapă sau usturoi ajunge și la 2,5 lei. Cine vrea să mănânce leurdă sau lobodă plătește până la 2 lei legătura. Cele mai scumpe verdețuri de sezon sunt urzicile, care se vând cu 15 lei kilogramul.

Medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe verdețuri în timpul postului. Conțin antioxidanți și ne ajută să nu ne îngrășam.

Trei mese pe zi sunt suficiente în post. Nucile și semințele sunt recomandate în perioada în care nu se consumă proteină animală.

Mai atenți trebuie să fie cei care au probleme de sănătate. Chiar preoţii recomandă să fie respectate înainte de toate indicațiile medicului.

Postul Paştelui se încheie pe 28 aprilie, atunci când creștinii ortodocși se vor bucura de sărbătoarea Învierii Domnului.

Sursa stiri.tvr.ro