Astăzi, Sfânta Virginia, protectoarea văduvelor

rugaciune farmece 1

Sfânta Virginia face parte dintre sfinții protectori de dată mai recentă. A rămas în conștiința creștinilor drept un model de credință, protectoarea văduvelor, mai ales a celor care au copii.

Sfânta Virginia era știută drept Virginia Centurione. A venit pe lume la data de 2 aprilie 1587, la Genova, în Italia. Familia în care s-a născut era una de viță nobilă, tatăl ei fiind doge al republicii. A primit o educație aleasă, în spiritul credinței creștine. În ciuda dorinței ei de a se dedica lui Hristos, tatăl ei a ținut morțiș să o vadă măritată. Așa se face că a și ajuns soția unui tânăr foarte bogat, Gaspare Bracelli. Acesta însă ducea o viață desfrânată. Cu toate astea, Virginia a adus pe lume două fete. Dar căsnicia nu a fost de durată, căci viața desfrânată a soțului l-a dus la pieire.

Sfânta Virginia și-a dedicat viața credinței
La numai 20 de ani, Sfânta Virginia a rămas văduvă, cu doi copii de crescut. Și a jurat să rămână singură pentru totdeauna. S-a retras în casa soacrei sale, pentru a se ocupa de fetele ei. Dat fiind că avea în grijă și administrarea averii familiei, s-a ocupat de acte de binefacere. S-a dedicat rugăciunii. Și

L-a slujit pe Dumnezeu având grijă de sărmani. După ce fetele ei s-au căsătorit, Sfânta Virginia s-a dedicat în totalitate îngrijirii copiilor abandonați, bătrânilor și tuturor celor aflați la nevoie. A primit în casa ei refugiați, în timpul războiului, precum și copii abandonați. A înființat o organizație cu scopul ajutorării săracilor.

În timpul epidemiei de ciumă și a foametei din 1629-1630, Sfânta Virginia a închiriat o mănăstire. Și s-a retras acolo cu cei de care avea grijă. A salvat sute de femei abuzate. A primit daruri mistice, a avut viziuni divine și s-a stins din viață, la 64 de ani, la data de 15 decembrie, în anul 1651. A fost beatificată pe 22 septembrie 1985, la Genova, de Papa Ioan Paul al II-lea.

Parteneri