Astăzi, Sfântul Apostol Iuda, cel care ne ferește de cutremur. Iată ce să NU faci de ziua lui

 

An de an, pe 19 iunie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Apostol Iuda, Ruda Domnului.
Mai puțin sărbătorit, e știut de toată lumea drept trădător, dar Sfântul Apostol Iuda s-a numărat printre cei 12 Apostoli, fiind frate după tată cu Mântuitorul.
Sfântul Apostol Iuda se răzbună
Se spune despre Sfântul Apostol Iuda că ar fi susținătorul unuia dintre stâlpii pe care se sprijină lumea și că, atunci când se va roade stâlpul, Pământul se va prăbuși. Unele legende spun că Iuda ar fi fost fratele Sfântului Ilie și că se răzbună prin furtuni puternice, trăsnete, tunete și grindină. Ca să nu aibă parte de răszbunarea lui Iuda, oamenii muncesc numai până la amiază, apoi se fac petreceri, clăci, șezători, cu mâncăruri și băuturi pe alese.
Ceapa verde și vinul pelin nu trebuie să lipsească de pe masă. Cine are fântână spală de câteva ori urciorul, carafa sau găleata cu care scoate apă. Se spune că astfel se îngroașă lanțul cu care e legat pământul și nu vor fi cutremure. Nu se sapă în această zi, nu se fac munci grele, se stă mai mult pe lângă casă, se petrece. Altfel, e risc să surpe pământul, să vină potop de ploaie și de grindină, de cutremur, de lovituri grave, de nebunie și chiar de moarte.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Distribuie prietenilor

Foto- wikimedia.org