• Home
  • Spiritualitate
  • Astăzi, Sfântul Pantelimon, patronul spiritual al medicilor şi protectorul bolnavilor

Astăzi, Sfântul Pantelimon, patronul spiritual al medicilor şi protectorul bolnavilor

sfantul pantelimon 1 1

În data de 27 iulie, când creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, patronul spiritual al medicilor şi protectorul bolnavilor, cei care sunt pe patul de suferinţă își înalță rugăciunile către doctorul fără de arginţi Pantelimon, cel care a vindecat de-a lungul secolelor mii şi mii de bolnavi.

Rugăciunea adresată Sfântului Pantelimon, doctorul credincios care-l chema în ajutor pe Hristos când trebuia să vindece un bolnav, este de mare ajutor creştinilor care se roagă pentru a primi grabnică vindecare de boli trupeşti şi sufleteşti. Este bine ca bolnavul să aducă în locuinţa sa o iconiţă cât de modestă a Sfântului Pantelimon şi să se roage acestuia să alunge tot răul din viaţa sa. Rugăciunea trebuie rostită de bolnav cel puţin nouă zile şi de câte ori suferinţa îi răpeşte puterea de a se ruga.

Rugăciune către Sfântul Pantelimon

“Dumnezeule Atotputernic, Cela ce cu mila Ta pe toate le zideşti spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (numele bolnavului) şi cu ajutorul celui ce cheama numele lui Hristos să-l ajute să vindece bolnavul, venit la el să-i aline suferinţa, vindecă-l de toată boala trupească şi slobozeşte-l de păcat, şi de ispitirile păcătoase, şi de orice necazuri. Sfinte Pantelimon, orice asuprire vrăjmăşească îndepărteaz-o de la robul Tău. Ridică-l pe el din patul păcatului şi aşează-l în Sfânta Ta Biserica-sănătos cu trupul şi cu sufletul, ca să slăvească împreună cu toţi oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, că Ţie îţi înălţăm slava împreună cu cel fără de început, Fiul lui Dumnezeu şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor”. Amin.

Parteneri