• Home
  • Prima
  • Astăzi, Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc“. „Mulțumește-i și zilei care nu ți-a dat nimic”

Astăzi, Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc“. „Mulțumește-i și zilei care nu ți-a dat nimic”

multumesc

Adesea uităm să mulțumim, deși este esențial să arătăm recunoștință celor care ne fac viața mai bună. Şi medicii ne îndeamnă să spunem mulţumesc cât mai des deoarece organismul uman la auzul acestui cuvânt emană hormonul fericirii

„Fă-ți un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” – Ralph Marston.

Potrivit stiri.tvr.ro, istoria acestei zile este necunoscută, nu există nici o mențiune în ceea ce privește anul din care această zi a fost sărbătorită.

Unii spun că este creația unei companii de papetărie care încerca să-și promoveze felicitările.
Oricare ar fi motivul, politețea trebuie sărbătorită. Nu fiecare dintre noi se gândește la cei care s-au pus direct sau indirect în slujba noastră și puțini recunosc munca altora.

În vechile scrieri, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu.

În limba engleză, „thank you” derivă din „think” (gândire) – „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului „danke”.

„Multumește-i și zilei care nu ți-a dat nimic” – Constantin Noica.
„A spune mulţumesc înseamnă mai mult decât doar bune maniere. Înseamnă o bună spiritualitate” – Alfred Painter.
„Mulţumesc este cea mai bună rugăciune pe care o putem spune, iar eu o spun adesea, pentru că exprimă recunoştinţă şi înţelegere.” – Alice Walker.
“Dumnezeu ți-a dăruit 86.400 de secunde azi. Ai folosit vreuna pentru a spune mulțumesc?” – William A. Ward.

Parteneri