Astăzi, Ziua internațională a pisicii

Celebrată pe 8 august, Ziua internațională a pisicii este dedicată unuia dintre cele mai populare animale de companie din lume.
Legătura dintre om și pisică este atât de veche, de peste 9.000 ani, potrivit www.iflscience.com. Se estimează că în prezent numărul lor la nivel mondial depășește cifra de 500 de milioane. În întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită, arată cute-calendar.com, potrivit Agerpres.

Plină de afecțiune și energie, inteligentă și dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu și devotată față de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulți oameni. Numeroase studii au arătat că deținerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătățirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietății și a depresiei stăpânului, potrivit site-ul daysoftheyear.com. Pisica este renumită pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de știință au susținut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant și cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă și practică respectivul procedeu de tors.De asemenea, studiile arată că și copiii crescuți în case unde există pisici au rezistență mai mare la alergii sau astm.

Dintre scriitorii români, marele povestitor Ion Creangă avea o casă plină de pisici. Bojdeuca sa nu poate fi concepută fără mâțele care îi dădeau, prin jocul lor neîntrerupt, energie, fantezie, drept pentru care și-au găsit loc în scrierile sale. Ai pisică? Vrem s-o vedem și noi!

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress