• Home
  • Prima
  • Astăzi, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. „Siguranța cadrelor medicale înseamnă siguranța pacienților”

Astăzi, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. „Siguranța cadrelor medicale înseamnă siguranța pacienților”

siguranta pacientilor

La 17 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății, partenerii internaționali și toate țările lumii sărbătoresc Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Tema acestui an este „Siguranța cadrelor medicale, o prioritate pentru siguranța pacientului”, notează stiri.tvr.ro.

Obiectivele generale ale acestei zile sunt îmbunătățirea siguranței pacientului, implicarea publicului în siguranța asistenței medicale, promovarea acțiunilor globale pentru creșterea siguranței pacientului și reducerea daunele pentru pacienți.

Obiectivele Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților 2020:
Creșteți gradul de conștientizare la nivel mondial cu privire la importanța siguranței cadrelor medicale și a legăturilor acestora cu pacienții!
Angajați mai mult personal și adoptați strategii care să îmbunătățească siguranța cadrelor medicale și a pacienților!
Implementați acțiuni urgente și durabile!
Oferiți recunoașterea cuvenită dedicării și muncii grele a cadrelor medicale, în special pe fondul luptei actuale împotriva COVID-19!
Semnul campaniei globale este de a lumina monumente, repere și locuri publice în culoarea portocalie, în colaborare cu autoritățile locale. Acesta va fi, de asemenea, un gest de respect și recunoștință față de toți lucrătorii din domeniul sănătății.

Parteneri