Astăzi, Ziua mondială de monitorizare a apei

An de an, la 18 septembrie este marcată Ziua mondială de monitorizare a apei, o iniţiativă globală menită să determine oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei şi să încurajeze acţiunile de protejare a apei.

Apa este un element indispensabil vieţii. Însă apa este, totodată, un „solvent universal”, care colectează elemente din mediul înconjurător, pe care apoi le transportă direct în casele şi în corpurile noastre.
Ziua monitorizării apei a fost instituită pentru a încuraja şi a educa oamenii cu privire la modul de monitorizare a componentelor apei din zona lor, notează site-ul www.daysoftheyear.com. Poluarea apelor este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim.

În prezent, Ziua mondială de monitorizare a apei (World Water Monitoring Day) este un program al EarthEcho International şi se realizează sub numele EarthEcho Water Challenge (fostul World Water Monitoring Challenge).
EarthEcho International este o organizaţie nonprofit fondată de fraţii Philippe şi Alexandra Cousteau în onoarea tatălui lor, Philippe Cousteau Sr., fiul legendarului explorator Jacques Yves Cousteau. Misiunea organizaţiei este de a inspira tinerii din întreaga lume să identifice şi să abordeze problemele de mediu din propriile comunităţi.

Distribuie prietenilor

Prin acţiuni simple precum testarea calităţii apei la nivel local, schimbul de date pe plan internaţional şi luarea de măsuri pentru protejarea resurselor de apă, indivizii, şcolile, întreprinderile şi organizaţiile pot ajuta comunităţile să devină mai sănătoase şi mai durabile.

Sursa – Agerpres