AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Atac armat într-o biserică din Istanbul. Doi bărbați au început să tragă asupra enoriașilor

Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică. Doi atacatori mascaţi au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, omorând o persoană care asista la slujbă, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

„Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa”, a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. „A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş”, a adăugat Yerlikaya, conform digi24.ro.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit. Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!