• Home
  • Știri
  • Atac terorist în Bruxelles, cu cel puțin doi morți

Atac terorist în Bruxelles, cu cel puțin doi morți

Un schimb de focuri de armă a avut loc luni seară, în Bruxelles, centrul capitalei belgiene, anunță parchetul local. Cel puțin două persoane au murit, conform BFMTV.com, citat de g4media.ro.

Potrivit unei înregistrări video postate pe site-ul ziarului flamand Het Laatste Nieuws, bărbatul înarmat, îmbrăcat cu o jachetă portocalie fluorescentă și aflat pe un scuter, a fugit după ce a tras cu o pușcă automată.

Crimele au avut loc la aproximativ 5 kilometri de stadion, unde peste 35.000 de fani urmăreau meciul dintre Belgia și Suedia. „Populația trebuie să fie vigilentă în mod activ și să evite orice călătorii inutile”, anunță autoritățile.

Persoanele împușcate sunt doi cetățeni suedezi, a anunțat luni poliția, potrivit Reuters. Belgia și-a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel.

Premierul belgian Alexander de Croo a confirmat pe platforma de socializare X că victimele sunt suedeze. Un ziar belgian citat de Reuters a scris că este probabil ca victimele să fie doi suporteri de fotbal ai naționalei Suediei.

Echipa națională de fotbal a Suediei urma să înfrunte Belgia în meciul de calificare la Euro 2024 pe stadionul Heysel, la aproximativ 5 kilometri de locul unde a avut loc incidentul. Meciul a fost suspendat la pauză, potrivit postului suedez TV6. Jucătorii suedezi au spus UEFA că nu vor să joace a doua repriză, iar belgienii au fost de acord, a spus postul suedez.

La scurt timp după împușcătură, șefa UE Ursula von der Leyen a criticat ceea ce ea a numit atacul „disprețuitor”. Ministrul francez de interne Gérard Darmanin a anunțat că Franța își va consolida granița cu Belgia, ca măsură de precauție.

Parteneri